Una petjada sense referenciar...

Algú té idea de què es tracta?

Petjada de pedre
Durant una excursió pel Berguedà, al passar pel costat de Sant Quirze de Pedret em vaig trobar aquesta pedra. Fa dies que m'intriga.

Algú me'n podria donar alguna pista?

Jo m'havia fet el mateix

Jo m'havia fet el mateix pensament, el de la caça d'ocells. La tècnica s'en diu caça a barraca, que avui està prohibida. Sovint al davant de les cabanes de pedra seca hi han excavats forats similars, en molts casos són rectangulars. Dins s'hi posava menjar o aigua i quan hi entrava l'ocell, des de dins la cabana, o barraca, com s'en vulgui dir, es tibava d'una corda que estava lligada a un palet que aguantava la tapadora per que aquesta caigués i tapes el forat amb l'ocell dins. Potser seria convenient veure si prop d'aquest forat hi ha alguna cabana de pastor o hort o algun altre lloc on amagar-se. Ramon I. Canyelles

Una petjada sense referenciar...Algú té idea de què es tracta?

Com no hi veig una escala de mesura al costat ni dius les dimensions, m'oriento per les de l'herba que hi creix al voltant. Pot ser podía ser un cóm, mejador o abeurador

CÓM m.
|| 1. Recipient rústic on es posa el menjar o abeurall dels animals domèstics, i principalment del porc (or., occ.); cast. dornajo.
Sol esser un tros de soca amb una concavitat longitudinal, però també es diu cóm la pica o altre recipient de pedra destinat al mateix ús indicat.
http://dcvb.iecat.net/default.asp

També podría ser un abeurador per atreure moixons, als que poder atrapar amb una xarxa parada a sobre...antigament, eren una important font de proteïnes en la dieta dels pagesos pobres.

Talvegada, podría ser una pedra per a recollir "l'aigua de maig", substància que antigament tenia un ampli ús terapèutic en l'àmbit rural.

Salutacions i sort

Heracli

Gràcies per les idees

Moltes gràcies per les idees.
Segurament el seu origen és algun dels que dius, perquè en aquest cas no tinc constància de cap llegenda...

Francesc

Jo n'he trobat diverses en

Jo n'he trobat diverses en les meves excursions, però hores d'ara encara no sé en quin moment històric s'han de situar.

És el que em preocupa actualment.

 

Estudiant

M'oblidava de dir que si

M'oblidava de dir que si voleu en podem parlar.