Petjada de Santa Caterina

A Torroella de Montgrí hi ha l'ermita de Santa Caterina. Segons la tradició, l'haurien fundada tres monjos o ermitans del monestir de Montserrat. També va ser l'escenari que va inspirar i potser ambientar la novel·la més famosa de Víctor Català, Solitud.

Però, fent una passejada virtual per la xarxa acabo de descobrir que la santa a la que està dedicada l'ermita també va deixar la seva petjada en aquest espai tan singular.

Segons es llegeix en el web les Gavarres,

Conta la tradició popular que els soldats romans -o sarraïns, mai ho he tingut clar- perseguien Santa Caterina per la muntanya que porta el seu nom, al terme de Torroella de Montgrí, seguint la ruta avui marcada pel GR 92 i que segueix l'itinerari de les capelles fins a la Creu, desviant-se després cap al Castell i cap a l'ermita de Santa Caterina.
En aquesta persecució, degut a l'empenta i a la força sobrenatural de la Santa, quedà la seva petjada marcada a la roca, essent visible encara en el dia d'avui
. (Font)

De moment, encara no l'he visitada, però la foto indica que realment existeix.

Més informació sobre l'ermita i algunes llegendes.

 

Situació de la petjada

Hola Francesc, t'he deixat al bloc de les Gavarres un plànol amb la situació aproximada de la petjada: http://lesgavarres.blogspot.com/2009/06/la-petjada-de-santa-caterina.html

Gràcies

Doncs moltes gràcies. Crec que la trobaré.