Petjades osonenques

 Repartits pel territori català es troben, amagats per alguns racons, cingleres o vorals de camí, uns clots o solcs –també coneguts com cassoletes- a les roques als quals se’ls associa alguna llegenda. Generalment es tracta de narracions que atribueixen aquests forats a petjades deixades en moment de juguesca entre un sant i el dimoni.

Així comença l'interessant article que Joan Arimany ha escrit sobre unes petjades de sant Martí i de sant Antoni a Osona. Ho podeu llegir aquí: http://devocioteca.blogspot.com/2008/07/de-quan-els-sants-caminaven-per-osona.html

 

 

 

La llegenda

Al costat de l’església de Sant Sadurní d’Ossormort hi ha les petjades de Sant Martí. Segons la llegenda, Sant Martí i el dimoni es barallaven per les ànimes dels humans i varen decidir jugar-se-les a veure qui saltava més lluny. El sant va saltar i va caure a l’altra banda del riu, mentre que el dimoni ho va fer més enrere. Les marques del peu del sant i de les potes del Banyeta es veuen encara avui dia gravades sobre una roca al costat de la font de Masferrer.